Jelgavā plāno saražot līdz 5000 tonnām zemas kaloritātes šokolādes gadā (FOTO) 22

Piecpadsmit gadu lolota ideja šoruden īstenojusies – Jelgavā atklāta zemas kaloritātes šokolādes rūpnīca, kuras ražošanas jauda ir 5000 tonnu gadā, informē SIA “Chocolette Confectionary” valdes locekle Anastasija Repina. Pirmajā gadā iecerēts saražot ap 1000 tonnu produkcijas, ko pamatā paredzēts eksportēt.

SIA “Chocolette Confectionary” ir viena no modernākajām šokolādes ražotnēm Eiropā. Tajā tiek ražota unikāla šokolāde “Red” ar gandrīz divreiz mazāku kaloriju skaitu un bez cukura. To aizstāj dabīgi saldinātāji. Darbs pie tehnoloģijas izstrādes sākās 2014. gadā, kad pēc ilgiem meklējumiem beidzot izdevās atrast komandu, kura noticēja A.Repinas idejai par zemas kaloritātes šokolādes iespējamību.

“Esmu patiesi priecīga, ka mūsu mērķis patērētājiem piedāvāt šokolādi ar samazinātu kaloritāti un bez cukura ir sasniegts. Esam paveikuši faktiski neiespējamo – izveidojuši gandrīz pilnībā automatizētu un modernu šokolādes rūpnīcu, kas ražo unikālu šokolādi. Mēs esam pasaulē pirmie, kas spējuši panākt, ka šokolādei ir tikai 299 kalorijas uz 100 gramiem. Unikālo projektu esam realizējuši, pateicoties saliedētajai, starptautiskajai komandai un Latvijas labvēlīgajai biznesa videi,” stāsta A.Repina.

Produkta izstrādes procesā izmēģinātas vairāk nekā 200 recepšu, līdz atrastas divas īstās – piena un tumšās šokolādes recepte. Pašlaik tiek ražotas šokolādes konfektes un četru dažādu veidu tāfelītes. “Red” šokolādei ne tikai nav pievienots cukurs, bet kopumā vairāk nekā par 30 procentiem samazināts tauku saturs. Parasti šokolādē tauku saturs ir no 35 līdz 50 procentiem, taču “Red” šokolādē tas ir 25 procenti. Šokolādes ražošanā tiek izmantotas tikai dabīgas produktu sastāvdaļas. Zīmols ir aizsargāts ar vairāk nekā desmit patentiem.

Jelgavā izveidotajā ražotnē ir uzstādīta inovatīva speciāli “Red” šokolādei izstrādāta ražošanas iekārta, ko īstenojuši nozares līderi – Šveices, Vācijas un Čehijas uzņēmumi. Ražotne izveidota saskaņā ar augstākajiem Eiropas pārtikas ražošanas standartiem. Atzinīgi to novērtējis Latvijas Pārtikas un veterinārais dienests, izsakot vien dažus sīkus aizrādījumus, kas jau novērsti. Šobrīd rūpnīca tiek gatavota pārtikas kvalitātes un drošības sertifikācijai BRC (Global Standard for Food Safety).

Paredzēts, ka Latvijā ražotā šokolāde pamatā tiks eksportēta. “Red” šokolāde jau pieejama Baltijas, Skandināvijas un Vācijas tirgū, un tuvākajā laikā to plānots eksportēt uz Āzijas, Amerikas un Tuvo Austrumu valstīm. Kā atklāšanas pasākumā pavēstīja uzņēmuma biznesa attīstības vadītājs Guntars Dzērve, pēc nedēļas uzņēmums piedalīsies izstādē Šanhajā. Jau šobrīd sadarbības partneri no Skandināvijas līdz pat Dubajai un Ķīnai novērtējuši gan šokolādes garšu, gan dizainu. Tiek arī gatavota nepieciešamā dokumentācija produkcijas realizēšanai Krievijas tirgū.

SIA “Chocolette Confectionary” plāno attīstību, ievērojot sociāli atbildīga, videi draudzīga un energoefektīva uzņēmuma principus. Uzņēmums lielu uzmanību velta enerģijas un materiālo resursu efektīvai izmantošanai, savukārt zaļās domāšanas princips ir klātesošs visā ražotnes darbībā – ir veiktas investīcijas ražotnes automatizācijā, lai taupītu ūdeni, gāzi, enerģiju un samazinātu atkritumu daudzumu, tādā veidā padarot ražošanu tehnoloģiski attīstītāku un galaproduktus – daudz labākus.

“Chocolette Confectionary” ražotnē Jelgavā šobrīd strādā 57 darbinieki, bet līdz gada beigām paredzēts nodrošināt līdz simt darbavietām. Jelgava par ražotnes atrašanās vietu izvēlēta, pateicoties iespējai darbu sākt nekavējoties. Uzņēmums jau šobrīd sadarbojas ar LLU.

Prieku, ka SIA “Chocolette Confectionary” izvēlējusies savu ražotni izvietot tieši Latvijā, Jelgavā, pauda Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Upenieks, izsakot pārliecību, ka uzņēmums tā apliecinājis sev pieņemamus nosacījumus un nodokļu politiku.

Par liela un stabila ražotāja ienākšanu pilsētā priecājas arī “NP Properties” valdes priekšsēdētāja Elita Moiseja. Savukārt dāvanā no Jelgavas domes priekšsēdētāja Andra Rāviņa uzņēmums saņēma pilsētas karogu.

Šokolādes “Red” ražotāja SIA “Chocolette Confectionary” dibināta 2016. gada maijā Latvijā. Uzņēmuma galvenais birojs atrodas Londonā. Uzņēmums pieder Kiprā reģistrētajam “Mediahold SBC Limited”.

Ražotnē ieguldītās investīcijas sasniedz vairāk nekā desmit miljonus eiro.


Ruslana Antropova un publicitātes foto

Pievieno komentāru

Komentāri 22

dv

kuras tautibas darbiniekus meklejat? prioritate noteikti ir krievu tautibai! esmu divas reizes bijusi bijusaja raf rupnicas angaros kuras darbojas dazadas firmas,tur strada tikai krievu tautibas,divaini-ne?

pirms 20 dienām, 2017.11.05 16:53

taču

Ceru, ka Jūs saprotat atšķirību starp krievu tautību un krieviski runājošiem, jo starp otrajiem ir gan poļi, ukraiņi, baltkrievi, moldāvi,ebreji un citi. Vai Jums ir vienalga, kādu spiedogu izspļaut?

pirms 16 dienām, 2017.11.09 09:50

Saldummīle

Ļoti garda. Dizains , it īpaši pašas tāfelītes - izskatās "dārgi" un stilu. Ir viens pretrunīgs kalambūrs starp saukli un pārējo tekstu, kas seko tur kaut kur lejā aiz sastāva ( bet varbūt ne visiem tik piekasīga acs) ????

pirms 21 dienām, 2017.11.04 07:22

(bez temata)

Kurā veikalā Jelgavā iespējams iegādāties šo šokolādi?

pirms 21 dienām, 2017.11.04 11:38

saldummīle

Vakar redzēju Galma aptiekā skaistu stendu ar tikpat "Skaistu" cenu

pirms 21 dienām, 2017.11.04 17:26

!

Tu tur strādā?

pirms 21 dienām, 2017.11.04 13:28

Anita

Es domāju, kā LV PVD atzinība ir kaķim zem astes. Izčakarēja Dogo un nejauši tāpat izdarīs ar vēl kādu. Un nekādas atbildības!

pirms 21 dienām, 2017.11.04 11:43

Pēteris

Nejau PVD izčakarēja DOGO, bet divas, sevi neatradušas būtnes. Pārējie tik līdzi runāja.

pirms 19 dienām, 2017.11.06 10:14

m!

Pagarsoju sokolades Stockmann degustacija, ir ok

pirms 21 dienām, 2017.11.04 11:47

egle1

Stokmanā 100 g tāfelīte maksā 2,05. Es nepirku, jo mans organisms nepanes tos saldinātājus, man, piedodiet, uzreiz ātras kājas. Ja gribu šoko, pērku Laimas 90% šokolādi pa 1,89.

pirms 21 dienām, 2017.11.04 13:21

m!

Pagarsoji? Tumsa bija ok

pirms 21 dienām, 2017.11.04 13:37

lēnais solis

Es , ja nemaldos, ēdu to, kam 30% kaloriju mazāk. Ražotāja paša godīgi norādītā iespējamā blakne nepiemetās pat no visas tāfelītes

pirms 21 dienām, 2017.11.04 17:29

egle1

Visu tāfeli vienā dienā ēst nav veselīgi, tas, ka tur mazāk kaloriju, nenozīmē, ka nav nemaz. 300 kaloriju arī ir kalorijas un es saku par individuālu piedevas nepanesamību. Katrā ziņā es neesmu šīs produkcijas patērētājs, bet visādā ziņā - ja būs labs ražotājs, nodarbinās cilvēkus, tad var tikai apsveikt un vēlēt veiksmi.

pirms 21 dienām, 2017.11.04 19:05

to egle1

Tātad saldinātāji tev riebjas, un palmu eļļa , kas ir "Laima" produkcijas sastāvdaļā ir ok? tas nekas ka to nevar no organisma dabūt ārā un tā šķīst tikai 42 grādos. Okupācijas laikā to izmantoja tikai kā tehnisko smēri...

pirms 16 dienām, 2017.11.09 09:56

cak a o bu tter

l īdz 5 000 ton nām ze mas kval itātes šokol ādes gadā

pirms 20 dienām, 2017.11.05 18:16

Melisa

Ak sausmas, kas notiek ar cilveekiem!
Malachi, razojiet, jaunas darba vietas, labaaks dziives liimenis!
Nu un kas,ka algas aploksnees? Nepatiik - nenem!
Negarso sokolaade, par daargu, alergija - nepeerc!
Ka tik kaadu noriet!

pirms 18 dienām, 2017.11.07 17:10

Švimpāzijs

Tu izliecies vai tomēr požizņi esi neriktīga?

pirms 17 dienām, 2017.11.08 08:04

Opss!

Šokolādi pārdod aptiekā??? Tajā galma aptiekā siļķes nepārdod, sortimenta paplašināšanai?!

pirms 18 dienām, 2017.11.07 19:53

Uzņēmējdarbība